Simpozion: Îngrijorări despre afecțiunile musculo-scheletale ale angajaților

0
18

Tot mai mulți angajați suferă de afecțiuni musculo-scheletale. Asta în contextul în care munca se desfășoară tot mai des de la birou, iar salariații sunt obligați să stea ore în șir pe scaun.
Statisticile maramureșene prezintă o pondere crescută a acestor afecțiuni în rândul bolilor profesionale. Conform raportului de activitate al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș, anul trecut din cele 33 de boli profesionale raportate la instituție, 91% erau reprezentate de afecțiunile musculo-scheletale.
Pentru a atrage atenția în legătură cu afecţiunile musculo-scheletice de origine profesională şi cu necesitatea de gestionare a acestora şi de promovare a unei culturi de prevenire a riscurilor, ITM Maramureș a organizat un simpozion tehnico-științific, sub genericul ″Locurile de muncă sănătoase îți fac sarcina mai ușoară″.
Webinarul dedicat “Săptămânii Europene de Securitate şi Sănătate în Muncă” şi-a propus să aducă în atenţia angajatorilor, managerilor, lucrătorilor şi reprezentanţilor SSM din sectorul public şi privat: noutăţi, soluţii şi exemple de bună practică privind activitatea de securitate şi sănătate în muncă, a punctat inspectorul-șef al ITM, Dragoș Năcuță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.