­čĽ« Lec╚Ťii de ├«nv─â╚Ťat ­čĽ« Dezordinea… g├óndurilor

0
97

Se spune c─â ordinea ├«n g├ónduri ├«ncepe cu aranjarea locuin╚Ťei ╚Öi invers. Iar dezordinea este primul lucru care ├«╚Ťi sare ├«n ochi atunci c├ónd intri ├«ntr-o cas─â. Oric├ót de curat─â ar fi aceasta, oric├ót de frumoas─â ar fi mobila, sau decora╚Ťiunile din dotarea ei, dac─â lucrurile sunt alandala peste tot, casa are un aspect ne├«ngrijit. Este foarte important─â ordinea ├«ntr-o locuin╚Ť─â. Ea ├«╚Ťi d─â starea de echilibru de care ai nevoie. A╚Öa ├«nc├ót exist─â c├óteva aspecte pe care e bine s─â le ave╚Ťi ├«n vedere pentru propriul confort. Holul de la intrare s─â nu fie aglomerat ╚Öi plin de ├«nc─âl╚Ť─âminte sau haine.
Cur─â╚Ťa╚Ťi pervazele ╚Öi sp─âla╚Ťi ferestrele c├ót mai des. Degeaba ai o mobil─â de buc─ât─ârie frumoas─â, dac─â e plin─â de tot felul de obiecte nepuse la locul lor dup─â ce le-ai folosit. O canapea accesorizat─â cu c├óteva perni╚Ťe arat─â bine, dar prea multe lucruri a╚Öezate pe ea dau aspect de locuin╚Ť─â care…zboar─â. ╚śi pe m─âsu╚Ťa pentru cafea e bine s─â nu r─âm├ón─â ce╚Ötile de cafea sau ambalaje de tot felul.
Poli╚Ťele ╚Öi rafturile sunt necesare ├«ntr-o locuin╚Ť─â, dar ╚Öi acestea trebuie s─â fie cur─â╚Ťate ╚Öi ordonate, dezordinea atr─âg├ónd privirile. Evita╚Ťi s─â folosi╚Ťi rafturile bibliotecii pentru tot felul de m─ârun╚Ťi╚Öuri, care trebuie depozitate ├«n alte locuri. Paturile nef─âcute sunt ╚Öi ele un lucru care creeaz─â disconfort.
Se mai spune c─â ordinea ├«n g├ónduri ├«ncepe ╚Öi cu aranjarea patului. Asocia╚Ťia Na╚Ťional─â a Somnului din SUA arat─â c─â persoanele care merg la culcare seara ├«ntr-un pat curat ╚Öi aranjat, se odihnesc mai bine, iar un pat nef─âcut ├«╚Ťi umbre╚Öte starea de spirit.
Sfaturi de luat în seamă!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.