Cătălin Cherecheș a depus jurământul pentru noul mandat de primar al Municipiului Baia Mare

0
187

• Voi rosti jurământul pentru respectul, iubirea și devotamentul pe care fiecare dintre noi îl avem pentru Municipiul Baia Mare și pentru cetățenii Municipiului Baia Mare

În cadrul ședinței de constituire a noului Consiliu Local, care a avut loc ieri, 29 octombrie 2020, de la ora 12.00, la Colonia Pictorilor, dr. ec. Cătălin Cherecheș a depus jurământul pentru un nou mandat de primar al Municipiului Baia Mare, pentru legislatura 2020-2024.
La eveniment au participat primarul Cătălin Cherecheș, Preasfinția Sa Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, Silviu Ungur, prefectul județului Maramureș, Oana Oșan, subprefectul județului Maramureș, precum și cei 22 de consilieri locali validați.
Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost cel care a luat primul cuvântul invitându-i pe toți cei prezenți să intoneze imnul de stat al României, după care l-a invitat pe Preasfinția Sa Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului să binecuvânteze, prin rugăciunea ”Tatăl nostru”, noul drum ales de cei cărora băimărenii le-au încredințat prin votul lor viitorul orașului pentru următorii patru ani.
Deschiderea ceremoniei de constituire a noului Consiliu Local Baia Mare a fost oficiată de către prefectul judeţului Maramureș, Silviu Ungur, care a prezentat încheierea Sentinței Civile nr. 8023 pronunțată în ședința Camerei de Consiliu, din 16 octombrie 2020, prin care s-a validat mandatul primarului și al consilierilor locali.

Voi rosti jurământul cu respect pentru Municipiul Baia Mare

Cătălin Cherecheș a depus jurământul cu solemnitate și respect față de întreaga comunitate băimăreană.
Cătălin Cherecheș, primar al Municipiului Baia Mare: ”Dragi băimăreni, stimați consilieri locali voi rosti jurământul cu respectul, iubirea și devotamentul pe care fiecare dintre noi îl avem pentru Municipiul Baia Mare și pentru cetățenii Municipiului Baia Mare, dar și pentru Statul Român.
Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor Municipiului Baia Mare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”
După intonarea imnului naţional al României, preluarea mandatului şi depunerea jurământului, primarul Cătălin Cherecheș s-a adresat celor prezenţi.
Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare: ”Pentru fiecare dintre noi acest jurământ la început de mandat sau la început de exercițiu public pe care îl avem, reprezintă totul. Niciunul dintre noi nu are de făcut sau de spus sau de gândit sau de simțit mai mult decât ceea ce am rostit fiecare prin acest jurământ. Așadar mă voi limita astăzi în cuvântul primarului Municipiului Baia Mare de preluare a mandatului în cadrul ședinței de constituire a Consiliului Local, la acest jurământ pe care, fiecare dintre noi, în mod egal și convins, în aceeași doză de iubire față de Baia Mare, l-am rostit.”

Prefectul a constatat începerea de drept a exercitării mandatului de primar

Prezent la eveniment, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a luat cuvântul, la invitația făcută de primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Acesta l-a felicitat pe primarul reales, asigurându-l de întreaga colaborare a Consiliului Județean Maramureș. Acesta și-a arătat deschiderea spre un parteneriat stabil și coerent, între cele două instituții, în ceea ce privește proiectele de dezvoltare, care vizează atât Municipiul Baia Mare cât și restul județului Maramureș.
Ulterior, Silviu Ungur, prefectul de Maramureș a precizat: ”Domnule primar, am constatat, conform art. 153, alin. 3, începerea de drept a exercitării mandatului dumneavoastră de primar. Vă felicit și vă doresc spor în toate.”
Secretarul general al Primăriei, care a înmânat și cheia Municipiului Baia Mare primarului Cătălin Cherecheș, la solicitarea prefectului, a consemnat în procesul verbal al ședinței toate datele de constatare conform Ordinului 353/2020.
La final, primarul Cătălin Cherecheș a invitat consilierii locali să vizite Colonia Pictorilor și să admire expoziția de artă plastică. Aici facem precizarea că, această Colonie a Pictorilor este cel mai important simbol al Municipiului Baia Mare.
Cătălin Cherecheș a reușit să obțină patru mandate de primar respectiv, la alegerile locale parțiale din 8 mai 2011, reales în 2012-2016, 2016-2020 și 2020-2024. Astfel, băimărenii și-au arătat susținerea, încrederea și mulțumirea față de acesta pentru modul în care a gestionat, cu succes, problemele orașului și care prin multă muncă susținută a reușit să-l și dezvolte.

Doru Dăncuș a ales să se dedice Municipiului Baia Mare

După 4 ani de exercitare a funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, Doru Dăncuș a ales să se dedice Municipiului Baia Mare acceptând mandatul de consilier local în detrimentul celui de consilier județean. Astfel, Doru Dăncuș și-a arătat dorința și deschiderea de a intra în echipa primarului Cătălin Cherecheș pentru a contribui cu adevărat la bunăstarea și dezvoltarea orașului.
Pe de altă parte, Cris­tian Niculescu Țăgârlaș (PNL) și Dan Ivan (USR) au preluat fiecare mandatul de consilier local cu toate că cei doi candidează, din partea partidelor mai sus menționate, la alegerile pentru Parlamentul României.

Noii consilieri locali ai Municipiului Baia Mare, care au depus jurământul pentru mandatul 2020-2024 sunt:
Coaliția pentru Maramureș: Dăncuș Ioan-Doru, Pop Mariana, Iluț Diana, Pîrvu Ionuț-Rareș, Lupșa Ștefan, Ardelean Radu Daniel, Câmpan Mihaela-Elena;
PNL: Niculescu Țăgârlaș Cristian, Bizău Simion, Cirț Mircea, Crișan Romeo, Hordău Anne-Marie-Andreea, Marincaș Ioana Mihaela, Cristian Bărbuș Gheorghe;
UDMR: Pap Zsolt-Istvan;
PMP: Pop Adrian-Cornel, Varga Cornel, Gavra Bogdănel-Viorel;
USR-Plus: Ivan Dan, Hodorogea Bogdan, Cristian Brian, Pop Claudiu Vasile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.