Proiecte în domeniul sănătății în Cavnic

0
30

Administrația locală Cavnic s-a aplecat în ultimii ani asupra domeniului sănătății, precum și a asistenței persoanelor vârstnice. Trendul rămâne același și pentru următorii ani, ca dovadă că primăria are o serie de proiecte în acest sens.
Astfel, pe lângă dotarea și modernizarea spitalului din localitate, există proiecte de construire a două centre de bătrâni, cu domenii specifice de activitate.
„Avem 11 proiecte depuse în ultimele 12 luni și toate sunt aprobate. Le vom lansa în dezbatere publică pentru a le cunoaște toți cetățenii orașului nostru. Un exemplu de proiect este acela că vom avea cel mai mare centru de vârstnici din nord-vestul României, cu 230 de locuri de cazare și 130 de noi locuri de muncă. Deja proiectul este finalizat și urmează a fi depus pentru finanțare. De asemenea, avem în plan realizarea unui alt sanatoriu pentru vârstnici, persoane cu dizabilități de această dată, deoarece există o mare cerere în comunitatea noastră și în acest sens. Aici vor fi 60 de locuri de cazare și 80 de noi locuri de muncă, pentru că în acest caz se dublează personalul, deoarece și situația o impune. Noi, în general, dorim să ne axăm foarte mult, în anii ce urmează, pe sănătate și zona persoanelor vârstnice. Mai mult decât atât, avem în derulare și proiectul cu modernizarea spitalului, care deja a fost aprobat. Vorbim aici despre o investiție de 2,2 milioane de euro. La finalizarea lucrărilor vom avea unul dintre cele mai frumoase spitale din România, acesta fiind un proiect pilot” – a explicat Vladimir Petruț, proaspăt reales în funcția de primar al orașului Cavnic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.