Carantină în Groși și Satu Nou de Jos

0
95

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a primit Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat privind instituirea carantinei zonale în localitățile Groși și Satu Nou de Jos, începând de luni, 2 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile.
Carantinarea zonală s-a instituit ca urmare a evaluării situației epidemiologice, rata incidenței a cazurilor cumulată de 8,05 cazuri la 1.000 de locuitori.
Sunt interzise organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.).
Slujbele religioase se vor oficializa doar în exteriorul clădirilor, cu prezența a maxim 20 de persoane.
Se suspendă cursurile școlare care presupun prezența „față în față” pentru toate unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura online.
S-a procedat la stabilirea zonei de protecție prin extinderea arealului comunei, cu o distanță de siguranță de 380 me­tri, în care se introduc restricții de deplasare (amplasarea de filtre rutiere la intrarea și ieșirea din cele două localități).
Se permite tranzitarea localităților Groși și Satu Nou de Jos de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acestora, fiind interzisă oprirea / staționarea.
Pentru deplasarea locuitorilor din cele două localităţi este nevoie de o „Declarație pe proprie răspundere” din care să rezulte motivul justificat al deplasării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.