🕮 Lecții de învățat 🕮 Teme pentru acasă

0
92

Relația copii-părinți este deosebit de importantă în devenirea copilului spre adultul de mâine. Din păcate, cele mai multe cărți de parenting se concentrează pe schimbarea comportamentului copiilor, uitând de fapt că minunea de copil este oglinda părinților. Copiii sunt comorile noastre. Există, însă, momente când dorințele lor intră în contradicție cu dorințele noastre, cu regulile pe care le percepem a fi norme morale. Și atunci încep adevăratele provocări ale părinților.
Câteva sfaturi nu strică: Copiii nu-și amintesc ceea ce încerci să-i înveți. Ei își amintesc ceea ce ești. Cu toții suntem produsele copilăriei noastre. Copiii trebuie învățați cum să gândească, nu ce să gândească. Toată lumea știe cum să crească copiii, cu excepția celor care îi au. Cel mai bun lucru pe care poți să-l cheltuiești pentru copiii tăi este timpul tău.
Dacă ești părinte, deschide-i copilului ușile către direcții necunoscute, pe care să le poată explora. Nu face să-i fie frică de necunoscut, acordă-i susținere. Atunci când părinții fac prea multe pentru copiii lor, copiii nu vor face multe pentru ei înșiși. În fiecare zi a vieții noastre, facem depozite în băncile de memorie ale copiilor noștri. Mergi la copilul tău de milioane de ori. Dovedește-i că poate avea încredere în oameni. Pe măsură ce cresc, copiii pot uita ceea ce le-ai spus, dar nu vor uita felul în care i-ai făcut să se simtă.
Mare parte a comportamentului „urât” înseamnă un copil care strigă după ajutor. Și nu uitați că prezența liniștită a adultului va avea o influență mai puternică asupra copilului decât ar pu­tea avea vreodată țipetele. Și mai țineți minte că în spatele fiecărui Copil Lumină e un Părinte Soare.
Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.