Preşedintele Klaus Iohannis susţine Maramureşul

0
139

În prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut o vizită oficială în judeţul Maramureş. Șeful statului a participat, alături de Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, la redeschiderea Casei Memoriale George Pop de Băseşti. Cu această ocazie, președintele României a înmânat Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” conducerii Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, reprezentată de directorul Viorel Rusu, în semn de apreciere pentru respectarea şi promovarea valorilor istorice.
„Sper ca acest obiectiv istoric să devină un reper pe harta turismului cultural, o destinaţie pentru cei care doresc să cunoască una dintre personalităţile care şi-au dedicat întreaga viaţă unirii românilor. Momentul de astăzi este un prilej potrivit pentru a acorda o medalie aniversară Muzeului Judeţean de Arheologie pentru contribuţia la păstrarea moştenirii istorice şi a mesajului patriotic al marelui unionist, prin eforturile de restaurare a casei memoriale George Pop de Băseşti. La temelia oricărei societăţi sănătoase, la construirea unui viitor pentru toţi, stau respectul faţă de trecut şi faţă de personalităţile vizionare care l-au marcat şi preţuirea valorilor care ne definesc”, a declarat pre­ședintele la evenimentul de la Băsești.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a mulţumit șefului statului pentru vizita făcută şi pentru încrederea pe care o acordă conducerii Maramureşului. „Dorim ca mesajul de credinţă, de unitate, pe care George Pop de Băseşti l-a transmis generaţiilor noastre, să îl ducem mai departe. Aşa cum în perioada înfăptuirii Marii Uniri au fost momente complicate, unirea nu a fost realizată cu uşurinţă, nici acum nu ne este uşor, dar avem datoria de a lupta pentru a dezvolta Maramureşul. Împreună cu lideri puternici, la fel cum este preşedintele Klaus Iohannis, vom reuşi să ieşim din această perioadă grea.”
După întâlnirea cu reprezentanții conducerii CJ Maramureș, în care au fost prezentate planurile de dezvoltare a județului, Preşedintele României a punctat faptul că are încredere în actuala conducere a judeţului.
„Aici, în Maramureş, aţi ales un preşedinte foarte tânăr, competent, energic, care este hotărât să transforme în bine acest judeţ. Am cunoscut şi echipa de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Maramureş, oameni tineri, dedicaţi muncii. Le doresc tuturor mult succes!”, a punctat domnul Klaus Iohannis.
Preşedintele României a transmis şi un mesaj pentru toţi oamenii politici având în vedere începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Klaus Iohannis a solicitat în mod expres respectarea tuturor măsurilor impuse în această perioadă de pandemie: „Aceste măsuri sunt necesare pentru a proteja sănătatea românilor, pentru a reduce răspândirea virusului, astfel încât să permitem medicilor să se ocupe de pacienţii care au forme grave, dar şi de cei care au alte boli şi ajung la spital. Dacă lucrurile sunt făcute bine avem şansa să funcţioneze economia ţării şi să ducem o viaţă cât de cât apropiată de normalitate.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.