Proiect de educație financiară pentru copiii instituționalizați

0
14

În cele mai multe dintre cazuri, copiii instituționalizați sunt obligați să intre în viața de adult, la 18 ani, la fel de nepregătiți cum au fost obligați, copii fiind, să învețe să trăiască fără părinți și fără familie. Nu au dimensiunea unor noțiuni de bază precum venituri, cheltuieli, economii, nu mai vorbim de împrumuturi sau credite – deși viața și societatea le cer să se adapteze din mers și să ia decizii corecte pentru ei, ca să aibă o șansă să reușească.
KRUK Romania a continuat și anul acesta proiectul de educație financiară început în 2018 pentru tinerii din programe, cu un modul on-line de educație financiară centrat pe economii, credite și împrumuturi bancare, adresat tinerilor din 18 case de tip familial și 4 centre de plasament din 5 județe, printre care și Maramureș.
Ce este un credit, ce înseamnă o dobândă, de ce o rată lunară ar trebui să nu reprezinte mai mult de 30% din venitul lunar, pentru a avea siguranța că va putea fi achitată – și multe alte noțiuni și explicații pe înțelesul lor. Deși, în contextul actual, cursul nu s-a putut ține offline, ca în anii anteriori, acesta a fost primit cu interes și multă curiozitate de cei care foarte curând sau în câțiva ani vor fi pe cont propriu, fără sprijin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.