Rezultate excelente pentru băimăreni la Cupa Internațională de Tai Chi Chuan – iJOC

0
52

Școala Yang Tai Chi Baia Mare a obținut 7 medalii – 5 de aur și 2 de argint – la competiția internațională iJOC (International Junzheng Online Cup), organizată de International Yang Family Tai Chi Chuan Association (IYFTCCA) în această toamnă.
În condițiile particulare din acest an cupa a avut o organizare specială, performanțele concurenților fiind înregistrate în format video și trimise online comisiei de arbitri. Astfel, în concurs au intrat peste 340 de clipuri video cu reprezentanți din 25 de țări, pe categoriile cu armă (sabie) și fără armă (mână goală), individual femei și bărbați, respectiv grupuri.
Premiile acordate școlii băimărene au fost: locul 1, proba de sabie, Grupuri; locul 2, proba fără armă, Grupuri; locul 1, proba feminină cu sabie, Carmen Ghișe; locul 1, proba feminină fără armă, Carmen Ghișe; locul 2, proba feminină fără armă, Camelia Leta; locul 1, proba masculină cu sabie, Ciprian Ghișe; locul 1, proba masculină fără armă, Ciprian Ghișe.
Menționăm că la competiția similară China Junzheng Cup, Claudia Benciu a obținut locul 2.
Tai Chi Chuan este o artă marțială care pune accentul pe echilibrul interior și coordonarea mișcărilor, fiind bazat pe filosofia yin-yang. Astăzi, această artă este practicată preponderent ca mod de menținere și îmbunătățire a sănătății. Stilul Yang este cel mai răspândit și se caracterizează prin mișcări largi, grațioase, uniforme, care permit o respirație profundă și liniștită.
Școala de Tai Chi din Baia Mare este activă din 1998 sub conducerea instructorilor Carmen și Ciprian Ghișe, iar din 2017 este certificată ca Școală Afiliată IYFTCCA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.