Proiectul „Drumul Expres Baia Mare – Satu Mare” va fi pus în aplicare

0
95

Ieri, Ionel BOGDAN, președintele Consiliului Județean, a anunțat câteva din proiectele de dezvoltare aflate pe ordinea de zi.
Printre cele mai importante este „Drumul Expres Baia Mare-Satu Mare”, proiect care se pare că va fi în sfârșit pus în aplicare.

„Am vorbit despre acest proiect și în campania electorală și mi s-a atras atenția de către competitori că CJ nu are atribuții pentru Drumul Expres. Uite că CJ Maramureș împreună cu CJ Satu Mare vor demara procedurile pentru a face un parteneriat solid pentru construcția Drumului Expres Baia Mare – Satu Mare. Acest drum va fi realizat printr-o asociere în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Maramureș – Satu Mare și, cel mai important lucru, vom aloca banii pentru realizarea studiului de fezabilitate atât de la CJ Maramureș, cât și de la Satu Mare, iar apoi vom scoate la licitație acest proiect pentru realizarea investiției. Pentru studiile de fezabilitate, după ce vom demara procedurile, vom primi banii de la Asistența Tehnică de la Ministerul Fondurilor Europene, vorbim de o sumă de aproximativ 3,2 milioane euro, bani pe care îi vom primi înapoi de la Ministerul Fondurilor Europene, iar în faza a doua vom depune cererea de finanțare pe plan național de recuperare și reziliență, unde am fost deja prinși, de către ministrul Boloș, cu suma de 340 milioane euro pentru realizarea acestei investiții. Este un obiectiv important, strategic pentru Maramureș și Satu Mare. Unitatea de implementare a acestui proiect va fi CJ Maramureș, practic noi vom fi cei care vom realiza obiectivele în parteneriat cu Satu Mare, vom delega personal din cadrul aparatului propriu al CJ Maramureș, iar cei de la Satu Mare vor delega de asemenea personal pentru realizarea acestui proiect, pentru documentațiile privind atribuirea studiilor de fezabilitate, personal tehnic, cât și pentru procedura de achiziție pe proiectare și execuție” – a precizat Ionel Bogdan.
(o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.