Apel pentru donarea de plasmă convalescentă

0
78

Aproape 50 de maramureșeni vindecați de COVID-19 au donat plasmă convalescentă prin Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș, înțelegând astfel că prin donarea de plasmă pot salva viețile altor persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.
În baza acordului de cooperare dintre Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie și Centrul de Transfuzie Sanguină și prin donația echipamentului din partea firmei Besmax Pharma Distribution, în Maramureș se desfășoară, de peste 6 luni, activitatea de plasmafereză prin care se recoltează plasmă convalescentă.
Până la 31 octombrie 2020 s-au efectuat aproape 50 de astfel de proceduri, ceea ce denotă o preocupare timidă a maramureșenilor pentru donarea de plasmă convalescentă.
În contextul creșterii numărului de persoane infectate și a necesităților medicale, Consiliul Județean face apel către persoanele vindecate pentru a se implica în donarea de plasmă convalescentă.
Persoanele vindecate de COVID-19, care doresc să doneze plasmă, pot contacta Centrul de Transfuzie Sanguină, Baia Mare, strada G. Coșbuc nr. 20/C. Amănunte despre procedura de plasmafereză se găsesc pe site-ul: www.covidplasma.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.