Ecouri la un articol! REMIN a fost amendată de două ori, în ultimii 2 ani

0
86

Referitor la informațiile apărute în articolul „Steril pe sub DJ, canalizat în râul Lăpuș”, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa precizează că specialiștii instituției au lansat numeroase semnale de alarmă vizând impactul negativ al apelor de mină neepurate sau insuficient epurate, precum și al iazurilor de decantare.
Situația semnalată în articolul nostru a fost în atenția și monitorizarea instituției, iar inspectorii ABA Someș-Tisa și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor au realizat controale la acest iaz de decantare.
Pentru neregulile constatate, CNMPN „REMIN” a fost sanc­ționată contravențional, cu două amenzi contravenționale, în cuantum de 75.000 lei fiecare, doar în ultimii doi ani – septembrie 2020 și septembrie 2019.
Se menționează, de asemenea, că lucrările la acest obiectiv au fost prevăzute în cadrul Planului de încetare a activității la mina Băiuț, însă actul de reglementare a expirat, fără ca lucrările necesare să fie demarate, administratorul REMIN invocând lipsa fondurilor.
În consecință, REMIN trebuie să solicite un nou aviz de gospodărire a apelor, parcurgând toate etapele prevăzute de legislație, în baza căruia să demareze lucrările necesare pentru ecologizarea iazului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.