­čĽ« Lec╚Ťii de ├«nv─â╚Ťat ­čĽ« Testul poligraf

0
62

Minciunile pe care le auzim zilnic m-au dus cu gândul la nevoia nu doar a unui test anticovid, ci și a unui test poligraf. Ideea că minciuna produce efecte fiziologice colaterale este cunoscută din cele mai vechi timpuri.
În Africa de Vest, spre exemplu, persoanele suspectate de crimă erau obligate să dea din mână în mână un ou, în cadrul unui ritual. Pornind de la premisa că nervozitatea era cauza spargerii oului, persoana care spărgea oul era considerată vinovată.
Este o realitate cotidian─â faptul c─â multe companii ├«ncep s─â ia m─âsuri pentru a se proteja ├«mpotriva furtului sau fraudei. Se folosesc teste screening ├«n etapele de recrutare, pentru evaluarea backgroundului profesional al candidatului. Se verific─â vulnerabilit─â╚Ťi ├«n zona jocurilor de noroc, dependen╚Ťa de droguri ╚Öi antecedente ├«n cazul furturilor de la locurile de munc─â.
Cu ajutorul testului poligraf, se verific─â cercul persoanelor care sunt suspectate, sau implicate. Testul poligraf se folose╚Öte ╚Öi atunci c├ónd se fac promov─âri sau numiri ├«n func╚Ťii de conducere, dar ╚Öi ├«n situa╚Ťii ├«n care despre acela╚Öi eveniment, mai multe persoane fac afirma╚Ťii contradictorii.
Se merge chiar mai departe. Se fac teste poligraf de evaluare periodic─â a corectitudinii ╚Öi loialit─â╚Ťii angaja╚Ťilor.
Lumea e în schimbare!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.