Dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor

0
54

Președintele CJ Maramureș a discutat cu primarii din județ despre dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor şi posibilitățile de finanțare, primarii arătându-se interesați de accesarea fondurilor europene, astfel încât să reușească să găsească o rezolvare la această problemă. La ora actuală, din cele 76 de UAT-uri, doar 26 sunt racordate la rețeaua de gaze.
Pentru că termenul de depunere a proiectelor este 17 decembrie 2020, președintele CJ Maramureș, Ionel BOGDAN, i-a sfătuit pe primari să încheie parteneriate pentru a obține fonduri europene pe acest segment.
Valoarea fiecărui proiect este de 25 milioane euro, unul dintre criterii fiind numărul de gospodării active din perimetru, minimum 1.000. Maximum de punctaj se acordă perimetrelor cu peste 3.000 de gospodării.
Președintele CJ Maramureș a declarat: “Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, a alocat fonduri pe perioada 2014 -2020, pentru proiecte de distribuție a gazului. Sunt UAT-uri care au început studii de fezabilitate pentru aceste proiecte. Primarii trebuie să fie uniți, să încheie parteneriate pentru a fi eligibili, cel puțin pe 1-2 proiecte în Țara Codrului, Maramureșul Istoric, Țara Lăpușului, Țara Chioarului”.
Proiectele se depun prin POIM. Un alt criteriu este ca peste 60% din locuitorii fiecărui perimetru să se racordeze la gaz. Bugetul total al liniei de finanțare la nivel național este de 236 milioane euro. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.