Noaptea Muzeelor într-o nouă abordare digitală

0
28

Peste 60 de muzee și operatori culturali din toată țara s-au înscris și anul acesta pentru a sărbători azi, 14 noiembrie, a șaisprezecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor.
Pentru siguranța participanților, organizatorul Rețeaua Națională a Muzeelor din România recomandă publicului să consulte oferta Nopții Muzeelor actualizată pe https://noapteamuzeelor.org, precum și canalele de comunicare ale instituțiilor culturale implicate, pentru actualizări de ultim moment.
Rețeaua Națională a Muzeelor propune două categorii de proiecte digitale dedicate muzeelor. Proiectul „Dacă n-ar fi, nu s-ar povesti”, care conține 16 filme documentare de scurt-metraj despre poveștile neștiute a nu mai puțin de 10 muzee din București și Ilfov și a altor șase muzee din Iași, Bacău, Piatra-Neamț, Buzău și Vaslui. Întreaga serie de video-documentare poate fi vizionată pe canalele de Social Media ale postului Radio Europa FM, Noaptea Muzeelor și RNMR. Al doilea proiect digital asociat este alcătuit din producții create de opt echipe de elevi în cadrul proiectului național „ANIMAȚII, PUZZLE, INVESTIGAȚII… VINO ȘI JOACĂ-TE CU COLECȚIILE LA MUZEU!”, care își propun să valorifice și să prezinte în cele mai creative moduri colecțiile unor muzee din comunități locale, printr-o perspectivă inovatoare, lipsită de clișee și preconcepții. Propunerile acestor tineri consumatori culturali vor fi accesibile pe pagina de Facebook și pagina oficială a Nopții Muzeelor. Detalii complete și actualizate despre organizarea generală găsiți pe www.noapteamuzeelor.org, dar și pe site-urile muzeelor și organizațiilor culturale înscrise.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.