Atenţionări de călătorie

0
32

Din 23 noiembrie, în Spania se intră numai cu test PCR negativ

Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile spaniole au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Spaniei.
Astfel, începând cu data de 23 noiembrie, va fi introdusă obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Spaniei, de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat.
Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.
MAE reaminteşte că toate persoanele care călătoresc spre Spania trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health sau a paginii de internet www.spth.gob.es.
Ulterior completării formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinaţie/punctele de control ale frontierei.

Suedia – prelungirea perioadei controalelor la frontiere

MAE informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile guvernamentale au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până în data de 11 mai 2021.
Se recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Norvegia – prelungirea controalelor la frontiere

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Norvegia că, autorităţile regatului au decis extinderea controlului la frontiere până în 1 iunie 2021.
MAE recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Norvegia, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.