Conferința Națională Salvamont în Borșa

0
21

Săptămâna trecută, în Borșa s-au desfășurat lucrările Conferinței Naționale Salvamont, activitate anuală tradițională a salvamontiștilor români, în cadrul căreia se fac analizele problemelor identificate în cadrul sezonului de vară și se stabilesc măsurile necesare pregătirii și derulării activității de salvare montană în sezonul de iarnă.
Cele 42 de structuri Salvamont din România și-au trimis reprezentanți la această acțiune, la un nivel minim de reprezentativitate, dar care au participat activ la lucrările conferinței, analizând și elaborând procedurile de intervenție necesare pentru intervențiile specifice sezonului de iarnă, astfel încât să fie asigurată protecția accidentaților și a salvatorilor față de riscurile suplimentare generate de pandemia cu noul coronavirus.
Intervenții ale salvamontiștilor
Anul trecut salvamontiștii au fost solicitați să intervină la 7.170 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 8.927 de persoane. Dintre acestea, 4.436 au avut loc în sezonul de iarnă, 3.509 pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, 927 iarna, în afara domeniilor schiabile, restul de 2.743 acțiuni înregistrându-se în sezonul de vară. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.