Medici și cadre medicale agresate la Spitalul Județean Baia Mare

0
44

În noaptea de sâmbătă spre duminică, personalul Serviciului Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare a fost supus violenței fizice și verbale din partea unui grup de persoane care au intrat ilegal în incintă, adresând injurii la adresa medicilor și cadrelor medicale, cu tendința de a-i lovi.
Totul a pornit de la situația în care o femeie, membru al familiei agresoare, a sosit cu Ambulanța la Urgența unității medicale, în stare gravă, fiind infectată cu virusul SARS-COV-2.
Fiul și soțul femeii, în vârstă de 60 de ani, au refuzat să accepte internarea femeii. Pe rând, în incinta unității medicale au năvălit prietenii şi rudele, cu scandal. La locul incidentului a fost chemată și Poliția.
În final, femeia a fost dusă acasă, pe semnătura soțului și fiului ei, iar la câteva ore a decedat.
Colegiul Medicilor Maramureș, într-un comunicat, atrage atenția asupra faptului că actul medical trebuie să se poată desfășura în condiții de maximă siguranță și respect, cu atât mai mult în condițiile de presiune extraordinară la care este supus personalul medical în contextul actual al pandemiei. De asemenea, Colegiul Medicilor condamnă acest tip de manifestări și susține orice demers legal pentru câștigarea dreptății. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.