Medicii veterinari de liberă practică au primit câte 10.000 de lei

0
19

Drepturile bănești cuvenite medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți în condițiile legii, în conformitate cu prevederile Legii 236/2019 și a OUG 117/2020, pentru acțiunile sanitare veterinare realizate în luna septembrie 2020, au intrat în conturile Direcţiei Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureş în data de 10 noiembrie 2020.
Luni, 9 noiembrie 2020, medicii veterinari de liberă practică din mai multe judeţe, inclusiv din Maramureş, au întrerupt activitatea, acuzând Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) că nu respectă contractele încheiate şi nu a efectuat plăţile pentru acţiunile contractate. ANSVSA a anunţat că întârzierea plăţilor a fost cauzată de un blocaj instituțional generat de Direcţia Economică și de Secretarul General al ANSVSA (?!), situație care a fost soluționată. A fost sesizată Comisia de Disciplină, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu pentru mai mulți funcționari publici din cadrul Direcției Economice. Această situație, fără precedent la nivelul autorităţii, nu a făcut decât să blocheze, timp de două luni, plata medicilor veterinari de liberă practică.
În următoarea perioadă, ANSVSA analizează documentația primită de la direcţiile veterinare județene, astfel încât să se realizeze plățile pentru luna octombrie, în condițiile legii, fără întârziere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.