Amenzi de peste 30.000 lei aplicate angajatorilor maramureșeni

0
22

În ultima săptămână, inspectorii de muncă maramureșeni au sancționat cu 30.300 lei încălcarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Sancțiuni au fost aplicate și pentru deficiențe semnalate în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.
În domeniul relațiilor de muncă și al sănătății și securității în muncă au fost efectuate 57 de verificări. Cu această ocazie, s-au dat 54 de sancțiuni din care 4 pe relațiile de muncă și 50 pentru abateri de la securitatea în muncă. Din totalul sancțiunilor, 5 au fost amenzi în valoare de 30.300 lei, iar restul avertismente. Inspectorii de muncă au găsit în controalele lor o singură persoană care muncea fără forme legale.
În scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19 inspectorii ITM au derulat 43 de controale, fiind identificate 50 de deficiențe pentru care au fost aplicate tot atâtea sancțiuni. Au fost sanc­ționați 34 de angajatori, cuantumul amenzilor fiind de 5.000 lei. De asemenea, s-au dispus 50 de măsuri de remediere a neconformităților.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.