Ziua Mondială dedicată copiilor născuți prematur

0
11

În general, cu cât un copil se naște mai devreme de termen, cu atât mai mare este riscul posibilelor complicații asociate prematurității. În cazul bebelușilor născuți înainte de 28 de săptămâni, este posibil ca principalele organe și sisteme din organism să nu funcționeze așa cum ar trebui și să nu-și poată îndeplini funcțiile de bază. De cele mai multe ori, acești bebeluși au nevoie de tratament de susținere de lungă durată.

La nivel mondial, în fiecare an, 15 milioane de bebeluși se grăbesc să vină pe lume înainte de termen. Forța lor, iubirea părinților, dar și devotamentul și implicarea medicilor și asistentelor medicale de Neonatologie care îi îngrijesc au fost sărbătorite pe 17 noiembrie, de Ziua Mondială a Prematurității. În această zi, organizațiile și asociațiile internaționale și-au propus să crească gradul de conștientizare a populației asupra numărului în creștere al nașterilor premature și al complicațiilor asociate.
În cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare există câteva saloane pentru copiii născuți prematur și care beneficiază de îngrijire atentă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.