Acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti-COVID

0
34

Peste 1500 de persoane au fost verificate de structurile de ordine publică, în cadrul acțiunilor de control al respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, fiind constatate peste 130 de încălcări ale normelor legale.
Au fost organizate 15 acțiuni punctuale, la care au participat polițiști, jandarmi și polițiști locali, fiind vizate 173 de obiective de interes de genul localurilor publice sau mijloace de transport public în comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 137 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 28.770 lei.

Percheziții în 20 de județe și București

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului, au efectuat 87 de percheziții în județele Alba (6), Arad (1), Bacău (4), Bihor (1), Bistrița Năsăud (3), Botoșani (4), Caraș Severin (4), Cluj (7), Harghita (3), Hunedoara (5), Iași (6), Maramureș (4), Mureș (15), Neamț (4), Sălaj (2), Satu Mare (1), Sibiu (6), Suceava (3), Timiș (4), Vaslui (2) și în municipiul București (2), la sediile DELGAZ GRID, societate comercială care are ca obiect principal de activitate distribuția combustibililor gazoși, prin conducte – se precizează în comunicatul poliției.
Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, la nivelul unuia dintre centrele de operațiuni ale societății, ar fi fost modificate fișe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale.
Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societății, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuție a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4%. Prin transmiterea acestor date, DELGAZ GRID ar fi indus în eroare instituția care reglementează activitatea în acest domeniu, iar acest lucru ar fi condus la stabilirea unor tarife eronate de distribuție a gazelor naturale.

Condamnat pentru contrabandă

Miercuri, 18 noiembrie, polițiștii din Sarasău au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Sighetu Marmației.
Este vorba despre un bărbat, de 50 de ani, din Rona de Sus, condamnat la pedeapsa de 5 ani și 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.
Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.