O tânără din Baia Mare participă la o expoziţie internaţională de afişe

0
1035

Renata Mihaly – o tânără băimăreancă, studentă la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, secţia de modă-design vestimentar – participă în această perioadă la expoziţia ”The Traveling Tolerance Poster Show”, un eveniment conceput de designerul Mirko Ilic care se desfăşoară în peste 40 de ţări. Tema abordată este cât de sensibilă, pe atât de actuală şi de mare importanţă pentru umanitate: Toleranţa.
Expoziţia are loc la Timişoara şi găzduieşte, în premieră, afişe create de tinerii graficienii români Renata Mihaly (Baia Mare), Paula Rusu (Bucureşti), Sorin Trăistariu (Bucureşti), Benedek Levente şi Alex Iliescu (Timişoara), invitaţi să interpreteze tema toleranţei de către curatorul Ovidiu Hrin. Realizată de TypopassageTM şi Mirko Ilić Corp (NY), expoziţia reuneşte, în total, peste 50 de afişe. Dincolo de spectacolul vizual al lucrărilor semnate de designeri şi graficieni din toate colţurile lumii, scopul expoziţiei este acela de a reuni şi de a conecta oamenii, dar, mai ales, de a iniţia dialogul extrem de necesar despre incluziune şi toleranţă. Printre autorii afişelor expuse se numără exponenţi din: SUA, China, Germania, Ungaria, Franţa, Rusia/ Republica Cehă, Elveţia, Canada, Ucraina. Afişele pot fi privite cu respectarea măsurilor de distanţare recomandate de către autorităţi. ”Sunt extrem de entuziasmată şi onorată să fac parte din acest proiect, este încă o oportunitate pentru viitorul meu apropiat. Alături de mine au fost invitaţi alţi patru designeri: Paula Rusu, Sorin Andrei, Benedek Levente şi Alex Iliescu, pe care doresc să-i felicit.

Expoziţia marchează Ziua Internaţională a Toleranţei, o sărbătoare anuală instituită de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru conştientizarea pericolelor intoleranţei. Utilizând forţa unică a afişului, ne reaminteşte de ceea ce toţi avem în comun: umanitatea. Iniţiată în 2017 de graficianul newyorkez Mirko Ilić, colecţia de eseuri vizuale pe tema toleranţei a purtat până acum mesajul empatiei şi înţelegerii în peste 40 de ţări. Pe lângă Timişoara, în noiembrie 2020, expoziţia este deschisă simultan şi în: Canada, Taiwan, Indonezia, Croaţia, Slovenia şi Bosnia-Herzegovina”, punctează Renata Mihaly. ”The Traveling Tolerance Poster Show” se află acum în Piaţa Libertăţii din Timişoara, iar apoi va fi la Bucureşti, începând cu 23 noiembrie, pe gardul MNAR.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.