Repere economice maramureşene

0
62

Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş a lansat ediţia 2020 a lucrării „Repere economice maramureşene”, un breviar elaborat şi actualizat care evidenţiază, prin date oficiale, starea economiei judeţene.
Analiza este realizată pe baza evoluţiei, respectiv a tendinţei principalilor indicatori economici, pe perioade cuprinse între 3 şi 30 de ani, şi oferă o radiografie extrem de apropiată a situaţiei economice a judeţului nostru. Această ediţie a breviarului economic evidenţiază, printre altele, tendinţa de creştere a PIB, atât la nivel naţional, regional şi local precum şi tendinţa de creştere a volumului exporturilor şi a câştigului salarial nominal mediu brut, cu menţiunea că Maramureşul rămâne, în continuare la acest capitol, sub media naţională şi regională.
Lucrarea mai prezintă situaţii pe domenii de activitate, statistica înmatriculărilor, situaţia resurselor umane la nivel de judeţ etc. Sunt indicatori economici reali care pot transforma oricând acest breviar într-o „carte de vizită” a economiei judeţului sau într-un material de informare deosebit de util pentru potenţialii investitori români ori străini, pentru misiunile diplomatice interesate de evoluţia economică a judeţului, pentru autorităţi, antreprenori şi alte persoane care caută parteneri de afaceri, oportunităţi şi obiective de investiţii în judeţul Maramureş.
Florin Nicolae Tuş, preşedinte CCI Maramureş: „Rezultatele macroeconomice care au evidenţiat în 2019 creşterea economică atât la nivel european, naţional, cât şi la nivel local ne-au dat curajul să sperăm într-un an 2020 cu evoluţii bune ale cifrelor de bilanţ. Această criză a coronavirusului, care a apărut la doar două luni de la începutul anului 2020, a spulberat însă toate planurile de afaceri şi a bulversat activitatea în absolut toate domeniile. În prezent, e nevoie de intervenţii masive din partea autorităţilor pentru a relansa economia şi de a o scăpa de o recesiune profundă, dar şi de prudenţă şi optimism din partea antreprenorilor români.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.