Fraude prin mijloace de plată electronice

0
56

În ultima perioadă, polițiștii de investigații criminale maramureșeni au fost sesizați despre mai multe cazuri de efectuare a unor operațiuni financiare în mod fraudulos. Victimele reclamă faptul că de pe cardurile bancare le-au fost sustrase diferite sume de bani.
Spre exemplu, o tânără, de 31 de ani, a reclamat faptul că i-au fost sustrași 400 lei de pe card. Femeia a postat un anunț pe un site de vânzări, iar marți a fost contactată prin aplicația WhatsApp, de către o persoană necunoscută, care i-a transmis că este interesată de cumpărarea produsului scos la vânzare.
În cadrul mesajului primit pe WhatsApp, era atașat și un link pentru o pagină de internet, iar în urma accesării acestuia, victima a completat într-un formular din pagina deschisă, datele contului ei bancar.
Ulterior, după câteva minute, din cont i-a fost retrasă întreaga sumă disponibilă.
O altă persoană a reclamat faptul că autori neidentificați au retras în mod fraudulos, suma de 925 lei, de pe două carduri bancare, folosite de victimă pentru a face plata pentru publicarea unor anunțuri de publicitate pe un site de socializare.
În toate cazurile, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.