Învățământul universitar băimărean în doliu

0
114

Încetarea din viață a distinsului profesor universitar doctor și a omului de știință Nicolae Felecan, unul dintre întemeietorii învățământului filologic din Baia Mare, lasă un imens gol în lumea universitară și în cea științifică.
A venit în Baia Mare de pe băncile Facultății de Limbi Clasice a Universității din București, prin repartiție la Institutul Pedagogic recent înființat. S-a alăturat colectivului de dascăli și din acel moment până la sfârșitul zilelor și-a dedicat viața și priceperea dezvoltării învățământului filologic, atât ca dascăl, cât și ca decan sau prodecan. A parcurs toată ierarhia didactică, de la preparator la profesor universitar doctor în filologie.
Titular al mai multor cursuri și seminare, Nicolae Felecan a desfășurat o bogată activitate științifică, de cercetare și de publicare, fiind cunoscut și apreciat pentru activitatea sa în domeniu. A participat și a susținut lucrări la diferite conferințe și congrese științifice naționale și internaționale de lingvistică. Este autor al unui număr semnificativ de studii, cercetări și cărți din sfera limbii, literaturii și civilizației clasice și, în mod aparte, din domeniul lingvisticii, al lexicologiei și lexicografiei. A publicat mai multe dicționare bine apreciate.
Trecerea la cele veșnice a distinsului profesor Nicolae Felecan înseamnă pentru noi, cei care l-am cunoscut, l-am prețuit și i-am fost mereu aproape, ca prieteni și colegi de instituție, un mare regret și o durere sufletească.
Adio, iubite coleg și prieten!

Săluc HORVAT

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.