Sărbătoarea Națională, fără fast în orașele din Maramureș

0
16

Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită fără fast în orașele județului, din cauza pandemiei de coronavirus.
• În Șomcuta Mare, Ziua Naţională a României a fost marcată prin manifestări simbolice, fără public. Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută prin cântece patriotice care au răsunat, în prima parte a zilei, în centrul oraşului. La Monumentul eroilor a fost depusă o coroană de flori. În bisericile ortodoxe a fost oficiată slujba de Te Deum pentru eroii neamului românesc, care prin jertfa lor, luminată de credința în Dumnezeu și dragostea de țară, au înfăptuit unitatea naţională a românilor în anul 1918. La orele amiezii au fost trase clopotele, pentru 3 minute, în toate parohiile.
• Nici Sighetu Marmaţiei nu a făcut excepție de la regulă: „1 Decembrie este Ziua Națională a României. În semn de respect pentru făuritorii Marii Uniri, chiar dacă nu s-a putut organiza o ceremonie, din cauza pandemiei cu noul coronavirus, împreună cu colegii din Consiliul Local am de­pus o coroană de flori la bustul academicianului doctor Ioan Mihaly de Apșa”, a spus Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.
• În Seini: „Deoarece traversăm un an dificil, cu încercări care nu ne permit să fim împreună în număr mare, ca de fiecare dată, Hora Unirii trebuie să o mutăm în inimile noastre. Prin bătăile lor, putem să ne simțim alături. De asemenea, mai putem fi împreună prin gândurile noastre și să aducem un omagiu celor care au înfăptuit Marea Unire”, a declarat Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.