Autovehiculele lente trebuie înmatriculate la RAR

0
53

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că vehiculele rutiere care se deplasează cu maxim 25 km/h să fie înmatriculate și înregistrate de către Registrul Auto Român.
Excepție fac vehiculele înmatriculate într-un alt stat membru al UE, tractoarele forestiere și cele achiziționate din fonduri nerambursabile.

Poliția locală poate ridica autovehiculele parcate pe domeniul public

Președintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ prin care Poliția Locală poate să dispună ridicarea unui vehicul staționat pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public marcate în acest scop.
Conform legii, asigurarea și păstrarea cură­țeniei și ordinii pe teritoriul localităților, buna gospodărire a acestora și respectarea normelor de igienă constituie o obligație fundamentală a autorităților administrației publice locale, a instituțiilor publice, operatorilor economici și a altor persoane fizice și juridice.
„În îndeplinirea atribuțiilor ce le revin potrivit prezentei ordonanțe consiliile județene și consiliile locale, precum și primarii vor adopta și vor dispune măsurile ce se impun pentru asigurarea participării persoanelor fizice și juridice, a instituțiilor publice și operatorilor economici, cu sau fără personalitate juridică, la realizarea acțiunilor de înfăptuire și păstrare a curățeniei în interiorul localităților și în afara acestora, la efectuarea la timp a activităților gospodă­rești” – se arată în actul normativ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.