La 6 ani de aniversare, Insieme Music School pregătește un album de Crăciun

0
208

Insieme Music School a ajuns la 6 ani de la înființare. În toți acești ani, micii cursanți au adus premii importante de la festivaluri și concursuri de muzică ușoară, dovedindu-și talentul, dar și dăruirea cu care dascălii de aici îi pregătesc pe elevi.

Anul 2020 a fost unul atipic, însă profesorii au ales să țină legătura cu elevii prin intermediul spațiului virtual. Nu au lipsit nici rezultatele, pentru că unii dintre elevi au contribuit și în acest an la înmulțirea palmaresului de premii pe care îl deține școala de muzică. În plus, pentru această lună, elevii lucrează la o surpriză: un album muzical cu cântece de iarnă și colinde, înregistrat chiar în studioul Insieme Music School, după cum ne-a dezvăluit fondatoarea și profesoara de la Insieme Music School, Mădălina Ghenoiu.

De la începuturi până la provocările actuale

R: Anul acesta, Insieme Music School aniversează 6 ani de la existență. Cum au fost acești ani per ansamblu?
M.G. : Da, într-adevăr, acum 6 ani a luat naștere conceptul Insieme care înseamnă ,,împreună”. Nu întâmplător am ales acest nume, deoarece muzica unește oameni și este transmisă din suflet pentru suflet. Au fost ani plini de bucurii, dar și de greutăți. Am făcut câteva schimbări până să ajungem în sediul central pe care îl avem acum și unde ne simțim ca acasă. Am fost mereu încrezători, cu mintea și sufletul mereu conectați la tot ce înseamnă această școală. Iată-ne crescând alături de oameni minunați care ni s-au alăturat în cei 6 ani.
R: Anul 2020 a fost unul mai atipic. Cum au traversat perioada de pandemie elevii și profesorii de la Insieme Music School?
M.G. : Una dintre marile calități ale omului este aceea de a se adapta. Deși 2020 a fost o piatră de încercare, am găsit mereu soluții prin care să ne putem susține activitatea. Orele s-au desfășurat online în anumite perioade. Profesorii noștri au continuat să se dedice chiar și de la distanță, iar copiilor le-a fost drag să-i vadă și să-i asculte chiar și prin intermediul mediului virtual.

Trofee și premii, cucerite în vreme de pandemie

R: Au cam lipsit evenimentele culturale în acest an. Ați avut activități online, participări la competiții?
M.G.: Obișnuiam în anii trecuți să organizăm și să participăm la foarte multe evenimente culturale. Scena, fiind locul unde un cântăreț se simte în mediul lui. Dar, cu ajutorul imaginației, copiii și-au creat propria scenă acasă și au participat la aceste evenimente, dar online. Senzația a fost diferită, dar lor le plac provocările și se adaptează instant situațiilor noi. Au trăit chiar şi emoțiile concursurilor din casele lor și s-au bucurat de rezultatele obținute alături de profesori.
R: Care au fost principalele rezultate obținute de elevi în acest an?
M.G.: În vară a fost o scurtă perioadă când a fost permisă organizarea evenimentelor în aer liber. Așa că, am fugit la Piatra Neamț, la festivalul nostru de suflet, Volare, unde a fost o explozie de emoție, iar copiii au dat tot ce e mai bun. Am venit cu 5 trofee, 8 premii 1 și 2 premii II. Bucuria a fost atât de intensă încât la sfârșitul galei, am făcut o horă mare alături de părinții copiilor și am cântat ,,Maramureș plai cu flori”, deoarece reprezentăm județul nostru cu demnitate peste tot unde ajungem. Am reușit să participăm și la festivalul Lira (Baia Mare), unde am avut 42 de reprezentanți, cu rezultate minunate.
Primul album muzical al elevilor de la Insieme Music School
R: Știu că una din realizări a fost înființarea studioului de înregistrări. Cum se derulează activitatea, cine poate apela la acest studio?
M.G.: Realizarea acestui studio a fost un vis al meu și al soțului meu, Gabriel, alături de care coordonez această școală. Este un studio de înregistrări făcut cu mult suflet unde am început să realizăm cele mai frumoase amintiri ale copiilor și ale tuturor celor care ne calcă pragul. Este destinat celor care doresc imprimări audio profesionale, dar și celor care doresc să-și realizeze propriile videoclipuri.
R: Ce pregătiți în propriul studio de înregistrări?
M.G. : Deoarece vin sărbătorile și acest moment era marcat de către artiștii scolii noastre printr-un spectacol, anul acesta, nefiind posibil acest lucru, pregătim o surpriză în studio. Și acum…prin intermediul vostru anunțăm realizarea primului volum de colinde și Cântece de Crăciun care va apărea în această lună. Vocile cristaline ale copiilor vor vesti Nașterea Domnului si bucuria așteptării lui Moș Crăciun.
R: La final, un mesaj pentru iubitorii de muzică, pentru cei cărora le este dor să vă vadă evoluând într-un spectacol live.
M.G. : Pentru cei care iubesc muzica și ne-au fost alături mereu, aș vrea să le transmit în primul rând multă sănătate și credință. Trăim în fiecare zi cu speranța că ne vom putea reîntâlni curând cu ei în sălile de spectacol. Ei sunt mereu în sufletul nostru și asta ne motivează să ne pregătim pentru viitoarele întâlniri atunci când va fi posibil. Le mulțumesc celor care ne susțin și ne apreciază și vă mulțumesc și dumneavoastră, doamna Camelia Tocaci, pentru că transpuneți mereu în cuvinte și imagini ceea ce noi realizăm.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.