Palatul Administrativ intră în reparații

0
23

Consilierii județeni au alocat suma de 3.200.000 lei pentru lucrări de reparații capitale la șarpanta, învelitoarea și turnul Palatului Administrativ. Lucrările sunt necesare întrucât în acest moment există mari probleme la acoperișul clădirii la infiltrațiile din apele pluviale, dar și la partea exterioară a turnului, care este într-o avansată stare de degradare. Tencuiala de la balcoane se desprinde, existând riscul să cadă și să producă accidente.
„Reabilitarea clădirii Palatului Administrativ a mai fost luată în discuție și în 2019, când exista șansa unei finanțări europene pentru aceste lucrări. Însă, în proiectul depus atunci de vechea administrație a județului, nu s-a ținut cont de faptul că nu era rezolvat statutul juridic al clădirii, care nu aparținea Consiliului Județean Maramureș. Astfel, s-a ratat o finanțare de 39 milioane euro” – a punctat Ionel Ovidiu Bogdan.
Președintele a dat asigurări că va face toate demersurile, în așa fel încât proprietatea clădirii să fie clarificată, iar în exercițiul financiar 2021-2027 să se poată obține o finanțare europeană pentru reabilitarea întregii clădiri a Palatului Administrativ. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.