Simplificarea modalităţii de înfiinţare şi autorizare a centrelor de vaccinare

0
18

Ministerul Sănătăţii intenţionează simplificarea modalităţii de înfiinţare şi a procedurii de autorizare a centrelor de vaccinare împotriva COVID -19.
Într-o videconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu, Vlad Voiculescu a anunţat că se lucrează la modificarea Ordinul comun al MS, MAI, MApN, MLPDA pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19.
Direcţiile de sănătate publică judeţene vor aviza temporar funcţionarea centrelor de vaccinare pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere a conducerii unităţii privind respectarea condiţiilor prevăzute în prezentele norme.
Pentru schimbarea destinaţiei spaţiului în care vor funcţiona centrele de vaccinare vor fi necesare: acordul deţinătorului / administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.
Ministerul Sănătăţii a mai solicitat direcţiilor de sănătate publică să dispună ca, în perioada următoare să fie efectuate verificări/evaluări în centrele de vaccinare astfel încât acestea să funcţioneze în parametrii legali. Se vor verifica respectarea regulilor generale de funcţionare, respectarea circuitelor, dotarea spaţiilor şi kit-urile de vaccinare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.