Sprijin pentru calitate

0
14

Statul le va acorda fermierilor ajutor financiar nerambursabil sub forma unui stimulent anual, pe o perioadă de maximum 5 ani consecutivi după aderarea la o schemă de calitate certificată eligibilă. Sprijinul public va fi de max. 3.000 euro pe exploatație și an și se va acorda ca rambursare a costurilor eligibile suportate și plătite efectiv de fermieri sau de cooperative.
Vor fi eligibili fermierii care au aderat la schemele de calitate instituite de Uniunea Europeană: Denumire de Origine Protejată (DOP); Indicație Geografică Protejată (IGP); Specialitate Tradițională Garantată (STG); Mențiune de calitate facultativă („produs montan”); Produse ecologice; Produse tradiționale atestate; Băuturi spirtoase cu Indicație Geografică (IG); Denumire de origine controlată DOC), pentru vinuri de calitate; Indicație Geografică (IG), pentru vinurile de calitate.
Cheltuielile eligibile sînt: costurile fixe suportate de fermier ca urmare a participării acestuia într-o schemă de calitate eligibilă; costurile cu taxele aferente analizelor profesionale și taxelor administrative (activități preliminare, controlul operatorilor, verificarea caracteristicilor produsului, evaluarea finală, decizie și emitere certificat/atestat); taxa anuală plătită unei autorități sau unui organism de control competent pentru verificarea anuală a menținerii condițiilor de certificare; cotizația anuală de participare la schema de calitate sprijinită.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.