Supărați la început de an • Cartel Alfa a început seria protestelor, reclamând incompetența Guvernului

0
36

„Rușine să vă fie”, „Demisia premierului”, „Vrem dreptate” sau „Vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem tot ca proștii” au fost câteva dintre lozincile ce au fost scandate de sindicaliștii Cartel Alfa pe străzile municipiului Baia Mare. Marșul-miting, derulat din Centrul Vechi al orașului și până la Prefectura Maramureș, a adunat în jur de 100 de persoane din diferite domenii de activitate: administrația locală, sănătate, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, acestora alăturându-li-se profesori universitari, polițiști.

Angajați, la limita decenței

La acțiunea sindicală au participat lideri de sindicat din mai multe județe: Gorj, Mehedinți, Hunedoara, Satu Mare, Caraș Severin, Cluj, Sălaj, Brașov, Mureș. Sindicaliștii sunt revoltați din cauza deciziei Guvernului de a majora salariul minim pe economie cu doar 41 de lei. Ei spun că în aceste condiții, angajații o duc din ce în ce mai greu.

Salarii pe 2020, în așteptare pentru unele categorii de personal

Alte categorii de angajați cum sunt asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități nu și-au luat nici măcar drepturile salariale pe întreg anul 2020. Pe lângă restanțele bănești, aceștia se plâng că nu li se oferă sporurile, voucherele de vacanță, concediile, cum prevede legea.
Polițiștii cer să li se respecte drepturile
La protest au venit și polițiștii care cer să se respecte legislația și să li se acorde drepturile prevăzute de lege.
Liderul Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu, a afirmat că sindicaliștii nu își doresc altceva decât o viață decentă. Liderii de sindicat mai contestă lipsa posibilității de negociere a contractului colectiv de muncă, blocarea dialogului social.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.