🕮 Lecții de învățat 🕮 Covidul și libera circulație

0
112

Planeta se află în plină campanie de vaccinare anticovid. Deși se clamează că vaccinarea nu este obligatorie, se aud tot mai multe voci care spun că este o cerință medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat. După primul ministru al Greciei, care afirma asta, a venit rândul președintei Comisiei Europene, doamna von der Leyen, să spună cam același lucru.
Cu atâtea discuții în jurul virusului, dar și al vaccinării, nu prea mai știi câtă eficiență asupra pandemiei are un certificat de vaccinare unic. Evident valabil doar în spațiul comunitar. Și dacă ideile se rostogolesc, poate vin și celelalte spații cu propunerile lor. Total ineficient. În loc ca factorii de decizie să se concentreze pe măsuri care să ducă la diminuarea infecțiilor, la scăderea cazurilor grave și al celor care nu mai au nici o șansă în fața bolii, se accentuează conspirațiile, care de care mai fanteziste.
Oricum, decizia trebuie luată, dacă se va ajunge aici, la nivel european. Dacă mă întrebați pe mine, eu nu cred că diminuarea efectelor pandemiei se rezolvă așa. Oamenii trebuie să se convingă singuri că vaccinul e necesar, că virusul există, că va trebui să ne obișnuim să conviețuim cu el, și cu alții, care sunt sau vor apărea.
Întorcându-ne la titlu, iată cum se poate face discriminare între oameni. Poate că este nevoie de un asemenea certificat, dar el să constituie un argument medical, nu unul de îm­păr­țire a populației în două. Și așa lumea e împărțită și gata pusă pe harță. Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.