Preasfințitul Vasile Bizău deschide lista celor care doresc a fi vaccinați

0
601

În cadrul celei de-a doua etape a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 este prevăzut a fi vaccinat și personalul cultelor religioase astfel că, în această perioadă, se pregătesc datele necesare pentru programare. În cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș, Prea­sfințitul Vasile Bizău deschide lista celor care doresc a fi vaccinați considerând că „darul sănătății este unul prețios și, de aceea, se cuvine să-l păstrăm cu grijă, făcând tot ce depinde de noi, folosindu-ne de ceea ce avem la dispoziție pentru a-l menține în bunăstare”.

Reporter: Personalul cultelor religioase este prevăzut a fi vaccinat împotriva COVID-19 în cea de a doua etapă, care a debutat vineri, 15 ianuarie. Personal, v-ați programat pentru a vă vaccina? Care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii?
Preasfințitul Vasile Bizău: Personalul clerical și neclerical din cadrul cultelor religioase beneficiază de posibilitatea vaccinării în cea de-a doua etapă națională de vaccinare a populației din România. În această etapă, se pregătesc datele necesare pentru programare, conform solicitării autorităților județene pe care tocmai le-am primit și urmează să facem programările prin instituția noastră, prin Episcopie. Momentan, pot să vă spun că eu deschid lista celor care doresc a fi vaccinați și urmează să facem programările conform procedurilor stabilite. Personal, consider că darul sănătății este unul prețios și, de aceea, se cuvine să-l păstrăm cu grijă, făcând tot ce depinde de noi, folosindu-ne de ceea ce avem la dispoziție pentru a-l menține în bunăstare. Pentru a nu risca o îmbolnăvire prin contagierea cu virusul SARS-Cov 2, știința medicală ne propune un instrument simplu pentru a fi scutiți de infectare și acest mijloc este vaccinarea. Și în actuala criză sanitară, la fel ca în alte situații de boală, apelăm cu încredere la medici și la sistemul sanitar care are menirea de a fi în slujba sănătății oamenilor. Apreciez faptul că vaccinarea este liberă și așa se cuvine a rămâne pentru ca fiecare persoană să poată decide pentru sine ceea ce este mai bine de făcut pentru a-și îndeplini datoria de a se îngriji de sănătatea proprie și a celor din jur.
R.: Aveți cunoștință care e disponibilitatea de vaccinare a preoților din Eparhia de Maramureș?
P.V.B.: Din datele pe care le avem până în prezent, există disponibilitatea din partea preoților și a personalului neclerical de a se vaccina. Suntem în faza colectării datelor, urmând să trecem la fazele succesive. Cu siguranță că nu toată lumea dorește să se vaccineze, din diferite motive pe care fiecare le știe mai bine, mai ales în această fază de început a campaniei naționale de vaccinare, însă, indiferent de opțiuni, rămâne datoria îngrijirii sănătății proprii însoțită cu gândul de bine și pentru ceilalți semeni ai noștri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.