🕮 Lecții de învățat 🕮 Teoria celor cinci elemente

0
113

Pentru înţelepţii antici chinezi, lemnul, focul, metalul, apa și pământul constituiau cele cinci componente esenţiale şi materiile prime ale universului, inclusiv ale omenirii. De aceea, arta ezoterică în China clasifică oamenii după cele cinci elemente în funcţie de data naşterii şi de structura facială şi forma fizică.
Lemnul este prosper în cele 72 de zile de Primăvară și aduce abundență. Focul este la capacitate maximă în cele 72 de zile de Vară și atrage înflorire, dezvoltare și activitate intensă. Pământul guvernează 72 de zile formate din 4 seturi a câte 18 zile fiecare, ce despart cele 4 anotimpuri și asigură o trecere armonioasă de la un tip de energie la altul. Metalul are influența cea mai mare în cele 72 de zile de Toamnă, când favorizează strângerea recoltelor, culegerea rezultatelor. Apa își face simțită acut prezența în cele 72 de zile de Iarnă și predispune la analiză mentală și tragerea concluziilor.
În fiecare an, unul dintre cele cinci elemente preia guvernarea asupra Lumii, influențând destinul omului. Numai influența Pământului se menține pe parcursul întregului an. Anul chinezesc începe în 12 februarie și este guvernat de Bivolul alb de Metal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.