O companie din Danemarca a donat zeci de dispozitive pentru elevii din Cavnic

0
705

Andrei Moldovan, un tânăr originar din Cavnic, stabilit, în prezent în Danemarca, alături de prietena sa, Lavinia Stratulat, a facilitat, la începutul acestui an, o donaţie de echipamente din partea companiei Siemens Gamesa Renewable Energy – Danemarca, în cadrul campaniei ”Sprijin pentru Şcoala Online”, derulată de Asociaţia CAVNICarii.
Firma din Danemarca a efectuat o retehnologizare, iar Asociaţia CAVNICarii a trimis o solicitare pentru dispozitive, rezultând, astfel, o donaţie de 23 de telefoane şi 20 de laptopuri. Dispozitivele au sosit la Cavnic la începutul acestui an, iar în prima săptămână de şcoală au fost distribuite elevilor din Cavnic. Grupul ţintă a fost format din: elevi care nu deţineau astfel de dispozitive, elevi care foloseau dispozitivul părinţilor sau utilizau, în co­mun, acelaşi dispozitiv, elevi harnici la şcoală, dar fără posibilităţi financiare.

Andrei Moldovan este absolvent al Colegiului Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic şi a plecat în Danemarca pentru studiile universitare. Nu a uitat, însă, niciodată de oraşul său natal, implicându-se în orice acţiune a Asociaţiei CAVNICarii. Spre exemplu, tânărul şi-a adus aportul şi în cadrul campaniei de echipare a personalului medical din Cavnic, trimiţând diverse materiale, printre care şi viziere. “Când Andrei mi-a povestit de iniţiativa Asociaţiei CAVNICarii de a strânge echipamente pentru elevii din zonă, am încercat să văd dacă firma la care lucrez ar avea pe stoc măcar o parte din cele necesare şi dacă ar fi interesată să le doneze. Din fericire, răspunsul a fost pozitiv (…) Atât eu, cât şi Andrei ne implicăm adesea în proiecte ce ţin de România şi credem că stă în puterea noastră să generăm o schimbare pozitivă. Ne bucurăm enorm când putem face un bine şi când acţiunile noastre au ca rezultat un trai mai bun pentru generaţiile următoare”, a declarat Lavinia Stratulat. În total, din mai 2020 şi până în ianuarie 2021, Asociaţia CAVNICarii a ajutat un număr de 85 de elevi prin intermediul campaniei ”Sprijin pentru Şcoala Online”, oferindu-le dispozitivele primite ca donaţii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.