În România a sosit a șasea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech

0
25

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că ieri a sosit în țară cea de-a șasea tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech – 92.430 de doze. Vaccinurile au venit pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. În Cluj sunt alocate 10.530 de doze.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, potrivit unui comunicat de presă al CNCAV. În centrele de vaccinare vor fi utilizate atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene.
În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie și va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.