Ştiinţa Electro Sistem, 37 de medalii

0
17

În perioada 23-24 ianuarie, în Pasul Bucin, din județul Harghita, s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare pe Schiuri în probele de lungă distanță, medie distanță şi Cupa României, competiții desfășurate sub egida Federației Române de Orientare și la care s-au aliniat majoritatea cluburilor de profil din România. Eforturile organizatorilor în vederea desfășurării în bune condiții a întrecerilor a fost unul imens, deoarece codul galben de temperaturi scăzute şi viscol a afectat zona de concurs cu doar câteva zile înaintea competiției. Ei nu s-au dat bătuți și au muncit mult, mai ales la rebătătorirea urmelor, iar la final echipa de arbitri, condusă de vicepreședintele FRO, Simion Suciu, a primit sincere felicitări din partea celor prezenți pentru imensul efort depus.

Deși până acum această iarnă a fost una săracă în zăpadă, sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare s-au pregătit foarte serios pentru aceste importante întreceri. Pentru aceasta ei s-au antrenat multă vreme pe role-schi sau au fost nevoiți să facă naveta zilnică către zone înzăpezite, pentru a putea intra în formă maximă, dar și pentru a-și apăra prestigiosul titlu de cel mai bun club de orientare pe schiuri din România. Eforturile lor au fost încununate de succes, deoarece nu mai puțin de 37 de medalii au reușit să cucerească sportivii băimăreni, dintre care 13 titluri de campion naţional şi  câştigători ai Cupei României. Performerii acestor întreceri au fost Alexandra Roman, Marius Cătană şi Lucia Pop, fiecare obţinând 3 medalii de aur din tot atâtea posibile. De asemenea, mai merită amintită şi performanţa fetelor de 17 ani, ele reușind să acapareze tot podiumul de premiere în toate cele 3 competiții. De altfel, cele 3 competitoare, Tania Sabou, Andreea Manu şi Ştefania Peleş vor reprezenta România la Campionatele Europene de Orientare-Schi pentru Juniori din Estonia de luna viitoare.

În urma acestor frumoase rezultate, a fost absolut firesc că gruparea băimăreană, condusă de antrenorii Lucia Pop și Istvan Sebestyen, să își mențină în continuare supremația în Orientarea pe Schiuri, CS Știința Electro Sistem Baia Mare dominând, de altfel, de mulți ani încoace aceste întreceri.

Rezultatele obținute sunt:

  • Lungă Distanţă • Locuri I: Andreea Manu la F17, Alexandra Roman la F20, Lucia Pop la F55, Marius Cătană la M17; Locuri II: Ştefania Peleş la F17, Alexandra Creciun la F20, Anca Deac la F21, Cristian Lenard la M14, Sebestyen Istvan la M20; Locuri III: Tania Sabou la F17, Luca Lenard la M12, Cristian Manu la M14, David Hreniuc la M17.
  • Medie Distanţă • Locuri I: Antonia Man la F14, Ştefania Peleş la F17, Alexandra Roman la F20, Lucia Pop la F55, Marius Cătană la M17; Locuri II: Tania Sabou la F17, Alexandra Creciun la F20, Anca Deac la F21, Cristian Manu la M14, David Hreniuc la M17, Alexandru Biro la M21; Loc III: Andreea Manu la F17.
  • Cupa României • Locuri I: Ştefania Peleş la F17, Alexandra Roman la F20, Lucia Pop la F55, Marius Cătană la M17; Locuri II: Antonia Man la F14, Andreea Manu la F17, Alexandra Creciun la F20, Anca Deac la F21, Cristian Manu la M14; Locuri III: Tania Sabou la F17, David Hreniuc la M17, Alexandru Biro la M21.

În această iarnă a mai rămas o singură competiție majoră internă hibernală la care vor lua startul componenții clubului, respectiv Campionatele Naţionale de Orientare pe Schiuri în probele de sprint, ștafetă şi ștafetă mixtă, competiții ce se vor desfășura la Brașov în perioada 5-7 februarie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.