În Baia Mare, revin escrocii

0
85

Nu scăpăm de înșelă­ciuni nici în 2021. La vremuri noi, metodele vechi încă mai au succes.
O femeie, din Baia Mare, în vârstă de 59 de ani, a fost înșelată cu peste 800 lei, escrocii exploatând sentimentele materne ale acesteia și bunele ei intenții de a-și ajuta nepotul aflat, conform poveștii, într-o situație delicată. Acesta s-ar fi aflat la vamă și nu deținea suficient credit pentru a lua legătura cu toți cei din familie.
Astfel, femeia a fost convinsă să achiziționeze cartele telefonice reîncărcabile în valoare totală de 843 lei, și ulterior să comunice codurile de reîncărcare apelantului.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, pentru identificarea autorului și recuperarea prejudiciului.

În Târgu Lăpuș
Bărbați cercetați pentru furturi calificate

În urma activităților de cercetare desfășurate, polițiștii din Târgu Lăpuș au identificat autorii a două furturi sesizate la mijlocul lunii ianuarie.
• În 16 ianuarie, un bărbat, de 34 de ani, a sesizat poliția cu privire la faptul că în seara precedentă, persoane necunoscute i-au sustras de pe o masă din curte, un motofierăstrău. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 1.500 lei.
• La o zi distanță, o femeie, de 73 ani, a sesizat un alt furt. În noaptea de 16/17 ianuarie, persoane necunoscute i-au sustras dintr-o anexă din curte un generator electric. Prejudiciul reclamat era de aproximativ 2.500 lei.
În urma activităților informativ-operative, polițiștii au reușit să identifice autorii celor două infracțiuni. În primul caz bănuit este un tânăr, de 20 de ani, din comuna Lăpuș, prejudiciul cauzat fiind recuperat și predat persoanei vătămate.
În al doilea caz, sunt bănuiți doi bărbați, în vârstă de 40 și 48 de ani, unul din comuna Șimșina, județul Sălaj și altul din Târgu Lăpuș.
În continuare, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.

Urmărit național depistat de polițiști

Luni, 25 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Baia Mare, pe numele unui bărbat, de 33 de ani.
Acesta a fost condamnat la 2 ani și 9 luni detenție pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, fapt pentru care a fost depus în Penitenciarul Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.