Doi maramureşeni expun fotografii etnografice la Cluj

0
25

Peste 200 de fotografii etnografice, care surprind momente importante şi detalii din viaţa comunităţilor săteşti de români, maghiari, romi, secui, ceangăi şi saşi din România sunt expuse până în data de 14 februarie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca în cadrul expoziţiei „Fotografia – Document etnografic”.
Imaginile alb-negru şi color sunt realizate de 50 de artişti fotografi din România, Serbia şi Polonia, în cadrul cunoscutului Concurs naţional „Fotografia-Document Etnografic”. Printre artiştii fotografi care expun se numără şi doi maramureşeni: Mariana Scubli din Sighetu Marmaţiei şi Ilie Tudorel din Baia Mare.
Proiectul este derulat anual de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj (CJCPCT Cluj), în parteneriat cu Muzeul de Artă din Cluj-Napoca şi Asociaţia ArtImage. Anul acesta expoziţia a ajuns la cea de-a XVII-a ediţie. Competiţia ce stă la baza expoziţiei s-a desfăşurat pe patru secţiuni principale: fotografie de autor cu temă liberă etnografică alb/negru şi color, secţiunea de fotografie cu tema „Pridvorul” şi secţiunea de reproducere după fotografie veche. „Fotografia-document etnografic” şi urmăreşte promovarea culturii tradiţionale prin intermediul fotografiei etnografice. Până acum, proiectul a fost prezentat în peste 20 de oraşe din România, dar şi în ţări precum: Polonia, Serbia, Ungaria, Franţa, Italia şi Canada. În perioada următoare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj va prezenta online Albumul „Fotografia-document etnografic 15/16”, care reuneşte o selecţie a celor mai reprezentative lucrări participante în ediţiile 2018 şi 2019 ale concursului. Albumul a apărut la Editura Tradiţii Clujene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.