Sancțiuni pentru abateri de la legislația muncii

0
28

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat, în perioada 11-23 ianuarie, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 3,9 milioane lei.
În Maramureș, inspectorii de muncă au efectuat 82 de controale, fiind aplicate 4 amenzi în cuantum de 33.000 lei, din care 28.000 lei în domeniul relațiilor de muncă și 5.000 lei în domeniul sănătății și securității în muncă. De asemenea, s-au dat 45 de avertismente și s-au dispus 110 măsuri de conformare. Totodată, o persoană a fost depistată ca muncind fără forme legale.
În acest context, inspectorii de muncă atrag atenția că respectarea, în continuare, a măsurilor de prevenire și protecție împotriva răspândirii COVID-19 sunt obligatorii și extrem de importante atât pentru protejarea propriei sănătăți cât și a celorlalți.
Potrivit Ordinului Ministrului Sănătății, pacientii asimptomatici/simptomatici cu forme ușoare, ce au încheiat perioada de izolare de 14 zile de la data primului test, declarați vindecați fără al doilea test de control, își pot relua activitățile curente și profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasă și la locul de muncă pentru încă 10 zile, cu respectarea prevederilor în vigoare, fără a fi condiționați de efectuarea unui nou test.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.