Reguli importante pentru cei care locuiesc în casă cu un bolnav de COVID-19

0
64

Persoanele care au COVID-19 trebuie să se izoleze de restul familiei, iar regulile de igienă sunt stricte pentru a nu îi îmbolnăvi și pe alții: masca trebuie purtată de toți din familie, baia se curăță după fiecare utilizare și nu se folosesc tacâmuri la comun – sunt doar o parte dintre avertismente.
Sunt reguli, sfaturi și avertismente importante atunci când locuim cu un bolnav cu COVID-19. Astfel, este necesar să locuiți în camere separate. Ușa camerei trebuie să fie întotdeauna închisă și pacientul trebuie inclusiv să mănânce în această cameră, departe de ceilalți membri ai familiei. Masca trebuie purtată în mod obligatoriu atunci când intrați în cameră. Nimeni nu ar trebui să intre în camera pacientului decât dacă este cu adevărat necesar și pacientul nu ar trebui să părăsească camera decât din motive imperioase. Baia trebuie cură­țată după fiecare utilizare. Dacă este posibil, bolnavul va folosi o baie separată. Dacă nu este posibil și ceilalți membri ai familiei trebuie să folosească aceeași baie, atunci toaleta, chiuveta, robinetele, suprafețele și podeaua trebuie curățate cu un agent de dezinfectare după fiecare utilizare. Lenjeria și tacâmurile nu trebuie împărțite.
Pacientul cu coronavirus trebuie să poarte mască acasă. Mânerele ușilor, întrerupătoarele electrice și alte suprafețe care pot fi atinse trebuie curățate bine cu dezinfectant și detergent după fiecare contact. Casa ar trebui să fie aerisită în mod frecvent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.