Costurile angajatorilor cu vaccinarea antigripală sunt scutite de impozit și contribuții sociale

0
30

Începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2021, costurile angajatorilor cu vaccinarea sunt scutite de impozitul pe venit și contribuțiile la pensii și sănătate, dacă vorbim de boli care pun în pericol sănătatea salariaților și cea publică. Facilitatea se aplică inclusiv pentru vaccinarea antigripală, nu doar pentru vaccinarea anticoronavirus.
„Scopul propunerii, venit din partea mediului de afaceri, a fost să se acopere orice situație de maladii care pun în pericol sănătatea angajaților și cea publică. Gripa, fiind o maladie care are un potențial pandemic cu posibile consecințe grave, ar trebui să fie considerată, din punctul nostru de vedere, ca fiind o astfel de boală și, în consecință, să fie acoperită de această prevedere. În sprijinul acestui argument ar putea fi adusă și campania anuală de vaccinare antigripală gratuită demarată de Ministerul Sănătății și în 2020, tocmai cu scopul prevenirii răspândirii acestei boli”- apreciază specialiștii EY.
Costul cu vaccinul antigripal ar trebui să fie scutit de la plata obligațiilor salariale. Concret, costurile angajatorilor cu testarea epidemiologică și vaccinarea salariaților au devenit scutite permanent de taxele salariale, începând din ianuarie 2021, conform Legii 296/2020. Noua regulă se aplică „pentru împiedicarea răspândirii bolilor care pun în pericol sănătatea angajaților și cea publică”. Facilitatea stabilită se aplică începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2021, care se declară și taxează efectiv în februarie 2021.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.