🕮 Lecții de învățat 🕮 Astăzi, Tanti Paulina Roman la 100 de ani

0
247

Astăzi, tanti Paulina Roman împlinește 100 de ani. Era 5 februarie 1921, când vedea lumina zilei. Unora, le-ar fi greu și să numere, dar să poată spune că au ajuns la 100 de ani. Pe tanti Paulina, mama prietenului și colegului nostru Romi Roman, o știu de mai bine de 40 de ani. I-am admirat întotdeauna demnitatea și înțelepciunea cu care a privit viața. I-a crescut pe Romi și pe Vasile, cei doi copii, și nu s-a plâns niciodată. A fost mulți ani bucătăreasă la Grupul Şcolar Minier și și-a revărsat bunătatea asupra tuturor copiilor, pe care-i hrănea cu dragostea mamei. Dacă-i treceai pragul, nu puteai să pleci din casa ei, dacă nu te servea cu ceva.
Chiar și când Romi și Stela au fost departe de ea, nu s-a plâns și s-a descurcat. A avut curajul să treacă Oceanul, să vadă cum e pe pământul făgăduinței, și-a păstrat credința, dar mai ales luciditatea. A trecut prin viață luând tot ce e mai bun. De fiecare dată când am stat de vorbă, și îmi pare rău că n-am făcut-o mai des, m-a impresionat înțelepciunea ei. Și luciditatea. Pe care nu le-a pierdut nici la 100 de ani. Privind-o, m-am convins încă o dată că, indiferent cât de mult îmbătrânesc, oamenii nu-și pierd frumusețea. Ci doar și-o mută de pe fețe în inimile lor.
Paulina Roman a știut să îmbătrânească frumos. Anii pot rida pielea, dar sufletul bun rămâne ca roua pe florile dimineții. Cu răbdarea mamei, privește cu drag la Romi și la Vasile, ajunși și ei la vârste frumoase; îi mulțumește Stelianei; se bucură de cei cinci nepoți, chiar dacă o desparte Oceanul de ei; se bucură de cei 7 strănepoți și spune că viața poate fi frumoasă și la 100 de ani.
Ce își poate dori un om la 100 de ani? Mulțumirea și recunoștința că a ajuns aici. Mai ales recunoștința, care crește pe măsură ce o dăruiești. A dăruit iubire și recunoștință și le-a primit înapoi.
La Mulți Ani, Paulina Roman! Să vă bucurați de sănătate și de zile liniștite alături de cei dragi!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.