Accesul în unitățile de învățământ

0
20

Ordinul comun privind organizarea activității în cadrul unită­ților de învățământ prevede că accesul și fluxul de persoane vor fi gestionate la intrarea în instituția de învățământ de către persoane desemnate în acest sens.
De asemenea, este recomandată intrarea prin mai multe căi de acces pentru a reduce fluxul de elevi. În cazul în care această separare nu este posibilă, respectarea distanțării fizice a persoanelor care intră în instituția de învățământ este esențială. Căile de acces (de tip poartă sau ușă) vor fi menținute deschise în timpul primirii elevilor pentru a limita punctele de contact. După dezinfecția mâinilor, elevii vor fi îndrumați direct în sălile de clasă. Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unității de în­vă­țământ (părinți, alți însoțitori etc.) va fi interzis în afara cazurilor excepționale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unității de învățământ.

Distanțare fizică de un metru între elevi

Potrivit documentului, deplasarea elevilor în interiorul instituției trebuie limitată prin alocarea aceleiași săli unei clase de elevi, iar profesorii vor schimba sala de predare. Principiul de urmat este „1 clasă de elevi = 1 sală”. Totodată, este interzis schimbul de obiecte personale. Mai mult, va fi asigurată aerisirea claselor îna­inte de sosirea elevilor, prin deschiderea ferestrelor timp de minimum 30 minute, apoi în timpul pauzelor minimum 10 minute și la finalul zilei, ținând cont de temperatura exterioară.
Se recomandă evitarea experimentelor practice care necesită mișcare și/ sau interacțiune strânsă între elevi. Bineînțeles, elevii și personalul didactic/ didactic auxiliar/ nedidactic vor purta mască în permanență, atunci când se află în incinta unității de învățământ.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.