Baia Mare și Sighetu Marmaţiei, în Scenariul Roșu

0
223

Potrivit incidenței cazurilor de COVID-19 confirmate în ultimele 14 zile, actualizată ieri, 5 februarie, de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș, în județul nostru, în Scenariul Roșu (incidența este mai mare de 3 la mie) – cel care prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, dar participarea zilnică, în sistem online, a tuturor elevilor din celelalte clase de studiu – se află 20 de unități-administrativ teritoriale.
În listă se regăsesc cele două municipii – Baia Mare, Sighetu Marmației, dar și orașe importante precum: Baia Sprie, Seini și Tăuții-Măgherăuș. În două localități, Gârdani și Bogdan Vodă, rata de incidență depășește 6 la mie.

Târgu Lăpuș, Cavnic și Ulmeni, în Scenariul Galben

În 41 de Unităţi Administrativ Teritoriale, unitățile de învățământ ar putea aplica Scenariul Galben (rata de incidență este mai mare de 1 la mie, dar mai mică sau egală cu 3 la mie): participarea zilnică, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal.
Elevii din celelalte clase de studiu vor participa în sistem online. Aici se situează Târgu Lăpuș, Cavnic și Ulmeni.

15 UAT-uri, în Scenariul Verde

Pe de altă parte, în doar 15 unități administrativ-teritoriale, unitățile de învățământ se încadrează în Scenariul Verde (incidența e mai mică sau egală cu 1 la mie), cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor.
În acest scenariu regăsim Șomcuta Mare, Borșa, Ocna Șugatag, Moisei, Repedea.

Cursuri online la „Nord” până în 26 martie

La Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și, implicit, la Centrul Universitar Nord din Baia Mare cursurile vor avea loc, în continuare, în format online, din 22 februarie până în 26 martie, cu reevaluarea situației la expirarea intervalului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.