Primar Șomcuta: Dispunem de teren ideal pentru înființarea unui parc industrial

0
54

• peste 38 ha teren disponibile pentru investiție

Pentru încurajarea dezvoltatorilor să investească în Maramureș și creșterea veniturilor la bugetul local, se are în vedere amenajarea parcurilor industriale, științifice sau tehnologice, în mai multe zone din județ. Amplasamentul care se pretează cel mai bine pentru înființarea de parc industrial, pentru zona de sud a județului, este cel de la Șomcuta Mare.
Primăria Șomcuta Mare a transmis către Consiliul Județean documente care să ateste faptul că dispune de teren care se pretează pentru înființarea unui parc industrial.
În cadrul discuțiilor cu reprezentanții CJ, s-a luat în calcul posibilitatea de amenajare a unui parc industrial pe o suprafață de 11 hectare, cu posibilitatea de extindere cu alte două loturi, astfel încât suprafața parcului ar putea ajunge la 38,5 hectare. Terenul este situat la ieșirea din Șomcuta Mare spre Satulung, la o distanță de 630 metri de drumul european, cu posibilitatea de amenajare a unei căi de acces și dinspre drumul comunal care duce la Finteușu Mare.
Utilitățile sunt în apropiere: magistrala de gaz, rețeaua electrică şi de apă potabilă și stația de epurare. Tot ceea ce ține de amenajarea parcului industrial, inclusiv amenajarea căilor de acces şi asigurarea utilită­­ților, revine societății care va fi înființată pe lângă Consiliul Județean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.