Cultura gastronomică din Maramureș, pusă în valoare

0
24

Muzeul Maramureșean a dat start proiectului cultural “Maramureș-GastroEtnoArt”, proiect finanțat de către AFCN în sesiunea I/2021.
Proiectul își propune să aducă la suprafață și să transpună într-un context actual cultura gastronomică a arealului multietnic specific Maramureșului istoric din satele românești și din localități cu populație majoritar maghiară, ucra­ineană, germană sau iudaică, pe baza unei cercetări de specialitate derulată până în iulie 2021. Întregul proiect se va desfășura pe par­cursul a 10 luni, iar rezultatele finale vor consta în: amenajarea unui cuptor cu vatră într-o casă maramureșeană, editarea unei cărți de bucate bilingve și a unui e-book, realizarea de podcasturi și de videoclipuri cu tutoriale de rețete din gastronomia maramureșeană, organizarea unor workshopuri cu „socăcițe” și femei în vârstă (depozitare a rețetelor și practicilor culinare vechi din satele cercetate). Parteneri în derularea proiectului sunt: Liceul Tehnologic Marmația, Universitatea Babeș Bolyai, Facultatea de Geografie, extensia Sighetu Marmației, Asociația „Maramureș Project Link”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.