Suspiciuni liberale la Măsura 3

0
55

Ieri, la sediul PNL Maramureș, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a ținut o conferință de presă (cu masca pe gură și nas) în fața a șase jurnaliști locali.
• Ne-a spus că în 10 februarie 2021 a înregistrat o interpelare adresată ministrului Economiei, Claudiu Năsui, referitoare la măsura M3 din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin OU nr. 130 din 31 iulie 2020, prin care se acordă finanțări nerambursabile pentru întreprinderile mici și mijlocii care investesc în activități economice de producție, servicii și comerț, contribuția proprie fiind de minimum 15%. Suma alocată, 550 milioane euro.
În regiunea de Nord-Vest a țării, în lunile decembrie 2020 și ianuarie 2021, au depus cereri de finanțare 5.196 de firme, dintre care doar 436 vor beneficia de grant. În ultimele zile de înscriere (28 și 29 ianuarie 2021), pe platforma Măsurii 3 au fost înscrise 366 de proiecte, cu cofinanțare de 61%, ceea ce i-a favorizat pe acești ultimi solicitanți!
Senatorul maramureșean are suspiciuni că au fost divulgate informații – din interior – către anumiți solicitanți, care au aflat la ce procent trebuie să urce cofinanțarea, pentru a fi sigur selectați. Cristian Niculescu Țâgârlaș a solicitat verificarea procedurilor de înscriere la Măsura 3, dar cere și suplimentarea fondurilor alocate.
• Al doilea subiect a fost inițiativa sa parlamentară de modificare a Legii Muntelui, astfel ca prin păduri și pe pășuni să nu mai fie permisă circulația autovehiculelor de tip off-road, ATV, motociclete, motorete, care poluează aceste zone. Cei care practică aceste sporturi motorizate să aibă la dispoziție trasee montane sau deluroase special amenajate, contra unei taxe, așa cum se întîmplă în alte țări. Senatorul este un pasionat montaniard și vrea să apere natura.
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, de profesie avocat, face parte din Comisia juridică a Senatului și este secretar al Comisiei de constituționalitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.